OKOS OTTHON

TELJES KÖRŰ INTELLIGENS OTTHON MEGOLDÁS MEGBÍZHATÓAN, EGY KÉZBŐL.
NINCS szükség falbontásra! Utólag is beépíthető technológia!

Cégünk elkötelezte magát a technikai innovációk mellett azért, hogy a meglévő és leendő ügyfeleink számára mindig a leghatékonyabb megoldásokat tudjuk kínálni. „Okos” megoldásokkal segítjük az önkormányzatokat, vállalatokat, vállalkozásokat, hivatalos szervezeteket és a lakosságot is.

Az „okos” megoldásokat már Világszerte kezdik alkalmazni. Mi kiragadtunk pár régóta megoldásra váró problémát, azokra kezdtük fejlesztésekkel a megoldásokat megtalálni és azt hatékonyan alkalmazni.

Ilyenek pl: a bérlemények nem időben történő megfizetése, víz és villany hatékony kezelése, jogosultságok kezelése, hulladék gazdálkodás, mezőgazdasági eszközök és a termelési folyamatok ellenőrzése, állattenyésztés, növénytermesztés, nyomkövetés, stb …


Világítás, villanyfogyasztás

Kis – és nagy teljesítményű elektromos berendezések kapcsolása tetszőleges feszültség be és/vagy kikapcsolásával és impulzussal.

Bizonyára Önnel is előfordult már, hogy elindult otthonról, de elfelejtette a vasallót kihúzni vagy a sütőt lekapcsolni.

Az is előfordulhat, hogy a bérlője nem fizetett időben. Ennek kiküszöbölésére mostantól van hatékony megoldás. Cégünk megoldja az ingatlan tulajdonosai részére, hogy mindig pontos információval rendelkezzenek a villamos energia fogyasztások tekintetében. Továbbá lehetőséget biztosítunk „rendkívüli” esetekben a lakás (az albérlő) villamos energiájának részleges vagy teljes korlátozására. Az Ön feledékenységén kívűl előfordulhat, hogy a bérlő bármely előírt kötelezettségének nem tesz eleget. Pl: nem fizeti a közös költséget, bérleti díjat, stb… Eddig kizárólag a felszólítások, a türelem, végső megoldásként pedig a hosszas jogi procedúra maradt. Ezek rengeteg többletköltséggel járnak és nagyon hosszú ieíg húzodnak. Sajnos a hosszas procedúra közben a tartozások is egyre csak nőnek. A mi technikai innovációnknak köszönhetően ezek az ügyek egyszerűen megszűnnek, a folyamatok pedig rendkívűl gyorsan lezajlanak. A bérlő nem kerül bele az úgynevezett adósságspirálba.

Kifejezetten ajánljuk olyan városoknak, településeknek és magánszemélyeknek, akiknél folyamatos fizetési probléma áll fent a bérlőkkel szemben. Ez az okos megolás képes a villanyfogyasztással kapcsolatos információkat pontosan követni és azokat folyamatosan biztosítani. Képes a felmerülő problémákat a leghatékonyabb módon megoldani.

Megoldások lehetnek:

 • távoli menedzselés
 • folyamatos vagy időszerű fogyasztás ellenőrzése
 • fogyasztási mennyiség előre meghatározása
 • fagyasztási mennyiség előfizetési lehetősége
 • Trészleges vagy teljes lekapcsolás távolról (vész esetében vagy nem fizetés esetén)

Vízelzárás

Automatikus és manuális vízelzárás és fogyasztásmérés akár távolról is.

A LoRa okosmérő lényege a távoli leolvasás, folyamatos adatmennyiség kinyerése, és ha szükséges a vízmennyiség szabályozása vagy teljes elzárása. Az eszközök segítségével a közmű szolgáltatók vagy az ingatlan tulajdonosok távoli eléréssel is le tudják olvasni a fogyasztási értékeket és ha szükséges korlátozni szolgáltatásukat a nem fizető ügyfeleknek. Lehetőség van szenzorok segítségével meghatározni a vízfogyasztás mennyiségét is.

Ezzel munkaerőt, időt spórolhatnak a közművek, nem szükséges időszakonként személyesen leolvasni a felhasználóknál kihelyezett mérőket. Kiszűrhetővé válnak a jogosulatlan felhasználók is. 

A beépítés nem jár külön villamos áram betáplállással vagy különleges bontási munkálatokkal.  A technológia további előnye, hogy a szenzorok 5-10 évig képesek külső energiaforrás nélkül folyamatosan információkat, adatokat küldeni a felügyelt helyről. A tesztek alatt olyan helyszínt választottunk, ahol több tényező együttes megléte mellett tesztelhettük a rendszer működését. A mérő elhelyezhető földalatti, vasbeton aknába, fém tetővel elzárt vízórához csatlakoztatva.

Óránként érkeznek az adatok, melyek egy erre megfelelő adat kiolvasó felületen jelennek meg. Az aknából is kiváló térerősséggel és jel-zaj viszonnyal jönnek a jelek. Az alkalmazott IP65-ös védettségű készülék alkalmas az ADR és a Downlink adatok fogadására.

Lora-alapú intelligens vízmérőinket bármilyen vízellátó hálózatba be lehet építeni, és megoldást kínálhatnak a vízfogyasztási mérő rendszerekben és a vízkészlet kezelésében.

A Lora vízmérők MID tanúsítvánnyal rendelkeznek, biztonságos, stabil és pontos méréseket kínálnak vezeték nélküli adatátvitel útján.

Ők is okosak;

Képesek bármilyen szivárgás vagy rendellenes vízáram észlelésére, és távolról működtethetőek, hogy szivárgás esetén automatikusan bezárják a szelepet műszaki személyzet nélkül.

Tanúsított iMI Lora intelligens vízmérőnk bemutatja az IoT rugalmasságát és az alacsony fogyasztás előnyeit az intelligens vízellátó hálózatok számára, mérési és vízkészlet-kezelési megoldásokkal.

Néhány egyedi szolgáltatást kínálnak, például lépcsőzetes távirányítóval (a vízáram csökkentése), a szelep távirányításával / bezárásával műszaki személyzet nélkül, szivárgásérzékelés, miközben a vízáramlás széles tartományának pontos és pontos mérését megtartják.

A vízellátó rendszerbe történő integrálás után az intelligens fogyasztásmérőink a következő előnyöket kínálják:

 • A vízfogyasztás bejelentése
 • Távoli szelepvezérlés
 • Lépészáró szelep
 • A vízkészletek kezelése
 • Szivárgás helye és a diszfunkcionális vízrácsok meghatározása
 • Képesség módosítani a víznyomást vagy a vízellátás azonnali leállítását meghibásodás / szivárgás esetén
 • Vízmegtakarítás
 • Környezetvédelem

Vízmérők fő jellemzői a következők:

 • MID tanúsítvánnyal
 • Lora-Wan A osztályú protokoll
 • Integrált Lora modul chipset
 • IP68 vízálló védelem
 • Alacsony nyomásveszteség, nagy érzékenység
 • Vákuumos mechanizmus
 • Alkalmas 50 oC-ig
 • Távoli szelepvezérlés
 • Lépcsőszelep bezárása
 • Az akkumulátor hosszú élettartama

Kifejezetten ajánljuk olyan városoknak, településeknek és magánszemélyeknek, akiknél folyamatos fizetési probléma áll fent a bérlőkkel szemben. Ez az okos megolás képes a vízellátást a leghatékonyabb módon ellátni.

Megoldások lehetnek:

 • távoli menedzselés
 • folyamatos vagy időszerű fogyasztás ellenőrzése
 • fogyasztási mennyiség előre meghatározása
 • fagyasztási mennyiség előfizetési lehetősége
 • Teljes elzárás távolról (vész esetében vagy nem fizetés esetén)

Árnyékolás


Árnyékolás technika vezérlése: redőny, zsalúzia, roletta, napellenző, napvitorla fel – le húzás, százalék alapú állítás, zsalúziáknál százalék alapú lamellabillentés.

Riasztó

Bekapcsolás (élesítés) – Kikapcsolás, otthonról és távolról is több módban.

Hűtés-fűtés

Kívánt hőmérséklet beállítása (hűtés és fűtés esetén is), automatikus vagy kézi üzemmódváltás normál és takarékos (éjszakai) üzem között.

Konnektor, medence, kerti tó, ventilátor, kinti világítás

Kis – és nagy teljesítményű elektromos berendezések kapcsolása tetszőleges feszültség be és/vagy kikapcsolásával és impulzussal.

Vetítővászon

Vetítővászon le és felhúzása, százalék alapú állítás.

Öntözés

Öntözőrendszer mágnesszelepeinek és/vagy öntözőpumpa vezérlése.

Kis – és nagykapu, zár, sorompó

Kapuk, zár, sorompók nyitása és zárása.

Lift

Személy-, jármű- vagy ételfelvonó bármelyik szintre hívása.

Univerzális vezérlés

Elektromos berendezések kapcsolása tetszőleges feszültség be és kikapcsolásával vagy impulzussal, otthonról és távolról egyaránt.