OKOS VÁROS

Innovatív megoldásaink a városok élhetősége, költséghatékonyabbá és biztonságosabbá tétele érdekében.

Kattintson az alábbi kategóriák nevére egyikére a részletekért:

Okos Megoldások

Cégünk elkötelezte magát a technikai innovációk mellett azért, hogy a meglévő és leendő ügyfeleink számára mindig a leghatékonyabb megoldásokat tudjuk kínálni. „Okos” megoldásokkal segítjük az önkormányzatokat, vállalatokat, vállalkozásokat, hivatalos szervezeteket és a lakosságot is.
Az „okos” megoldásokat már Világszerte kezdik alkalmazni. Mi kiragadtunk pár régóta megoldásra váró problémát, azokra kezdtük fejlesztésekkel a megoldásokat megtalálni és azt hatékonyan alkalmazni.
Ilyenek pl: a bérlemények nem időben történő megfizetése, víz és villany hatékony kezelése, jogosultságok kezelése, hulladék gazdálkodás, mezőgazdasági eszközök és a termelési folyamatok ellenőrzése, állattenyésztés, növénytermesztés, nyomkövetés, stb …

A világszerte elterjedőben lévő LoRaWan technológiát használva, szenzoraink és nyomkövetőink bármilyen adatot képesek begyűjteni, amire éppen Önnek szüksége van. GPS pozíció, hőmérséklet, fogyasztás, mozgás, ütközés, stb…

Hagyja, hogy eszközeink magukért beszéljenek! Próbálja ki őket most!

Kinek ajánljuk az okos megoldásokat?

Városoknak, településeknek akik szeretik az innovációt, szeretnének energiát, munkaerőt és ezzel együtt pénzt megtakarítani. Szeretnék maguk és a lakosság számára megkönnyíteni a mindennapok élhetőségét. Szükségük van azonnali vagy folyamatos adatokra. Termál vagy egyéb fürdőt, turista vagy menetrendszerinti járatokat üzemeltetnek. Bérlakásokat, fűtési hálózatot, fizetős parkolókat tartanak fent, stb…
Klönösen ajánljuk a Városi Rendőrség és a parkolókat üzemeltetők részére, hiszen azonnali értesítést kapnak minden szabálytalan parkolásról.
Vállalkozóknak, akik mezőgazdaságban, növénytermesztésben, szolgáltató iparban tevékenykednek és szükségük van vállalkozásuk hatékonyságának növelésére.
Magánszemélyeknek, akik szeretik a dolgaikat kézben tartani, szeretnék értékeiket a leghatékonyabb biztonságban tartani. Akik gyakran elfelejtik pl, hogy nyitva maradt-e a mosógép csap, be van-e állítva a klíma, fűtés, stb… Egyszóval a legtöbb folyamat amit az ember gyakran elfelejt vagy fontos számára, ezekkel a megoldásokkal automatizálható.
Ingatlan tulajdonosoknak, akik szeretnék ha mindig minden időben lenne számukra megfizetve. Szeretik ha minden kontrol a kezükben van.

Okos Vízóra

A LoRa okosmérő lényege a távoli leolvasás, folyamatos adatmennyiség kinyerése, és ha szükséges a vízmennyiség szabályozása vagy teljes elzárása. Az eszközök segítségével a közmű szolgáltatók vagy az ingatlan tulajdonosok távoli eléréssel is le tudják olvasni a fogyasztási értékeket és ha szükséges korlátozni szolgáltatásukat a nem fizető ügyfeleknek. Lehetőség van szenzorok segítségével meghatározni a vízfogyasztás mennyiségét is.

Ezzel munkaerőt, időt spórolhatnak a közművek, nem szükséges időszakonként személyesen leolvasni a felhasználóknál kihelyezett mérőket. Kiszűrhetővé válnak a jogosulatlan felhasználók is. 

A beépítés nem jár külön villamos áram betáplállással vagy különleges bontási munkálatokkal.  A technológia további előnye, hogy a szenzorok 5-10 évig képesek külső energiaforrás nélkül folyamatosan információkat, adatokat küldeni a felügyelt helyről. A tesztek alatt olyan helyszínt választottunk, ahol több tényező együttes megléte mellett tesztelhettük a rendszer működését. A mérő elhelyezhető földalatti, vasbeton aknába, fém tetővel elzárt vízórához csatlakoztatva.

Óránként érkeznek az adatok, melyek egy erre megfelelő adat kiolvasó felületen jelennek meg. Az aknából is kiváló térerősséggel és jel-zaj viszonnyal jönnek a jelek. Az alkalmazott IP65-ös védettségű készülék alkalmas az ADR és a Downlink adatok fogadására.

Lora-alapú intelligens vízmérőinket bármilyen vízellátó hálózatba be lehet építeni, és megoldást kínálhatnak a vízfogyasztási mérő rendszerekben és a vízkészlet kezelésében.

A Lora vízmérők MID tanúsítvánnyal rendelkeznek, biztonságos, stabil és pontos méréseket kínálnak vezeték nélküli adatátvitel útján.

Ők is okosak;

Képesek bármilyen szivárgás vagy rendellenes vízáram észlelésére, és távolról működtethetőek, hogy szivárgás esetén automatikusan bezárják a szelepet műszaki személyzet nélkül.

Tanúsított iMI Lora intelligens vízmérőnk bemutatja az IoT rugalmasságát és az alacsony fogyasztás előnyeit az intelligens vízellátó hálózatok számára, mérési és vízkészlet-kezelési megoldásokkal.

Néhány egyedi szolgáltatást kínálnak, például lépcsőzetes távirányítóval (a vízáram csökkentése), a szelep távirányításával / bezárásával műszaki személyzet nélkül, szivárgásérzékelés, miközben a vízáramlás széles tartományának pontos és pontos mérését megtartják.

A vízellátó rendszerbe történő integrálás után az intelligens fogyasztásmérőink a következő előnyöket kínálják:

 • A vízfogyasztás bejelentése
 • Távoli szelepvezérlés
 • Lépészáró szelep
 • A vízkészletek kezelése
 • Szivárgás helye és a diszfunkcionális vízrácsok meghatározása
 • Képesség módosítani a víznyomást vagy a vízellátás azonnali leállítását meghibásodás / szivárgás esetén
 • Vízmegtakarítás
 • Környezetvédelem

Vízmérők fő jellemzői a következők:

 • MID tanúsítvánnyal
 • Lora-Wan A osztályú protokoll
 • Integrált Lora modul chipset
 • IP68 vízálló védelem
 • Alacsony nyomásveszteség, nagy érzékenység
 • Vákuumos mechanizmus
 • Alkalmas 50 oC-ig
 • Távoli szelepvezérlés
 • Lépcsőszelep bezárása
 • Az akkumulátor hosszú élettartama

Kifejezetten ajánljuk olyan városoknak, településeknek és magánszemélyeknek, akiknél folyamatos fizetési probléma áll fent a bérlőkkel szemben. Ez az okos megolás képes a vízellátást a leghatékonyabb módon ellátni.

Megoldások lehetnek:

 • távoli menedzselés
 • folyamatos vagy időszerű fogyasztás ellenőrzése
 • fogyasztási mennyiség előre meghatározása
 • fagyasztási mennyiség előfizetési lehetősége
 • Teljes elzárás távolról (vész esetében vagy nem fizetés esetén)

Hulladék gazdálkodás

A városlakók számának növekedésével, a gazdagodással egyre többet fogyasztunk, emellett a hulladék mértéke is rohamosan nő. Az IoT technológiát használva többféleképpen is hatékonyabbá lehet tenni a hulladékgyűjtést. A hulladékgyűjtő tartályokban elhelyezett érzékelők segítségével felügyelhetjük és kezelhetjük a szemetes kukákat. A jeladók jelzik a tartályok telítettségét. Így akkor kell a szemetet elszállítani, amikor tényleg szükség van rá. Ezáltal csökken a hulladékszállító járművek felesleges fuvarjainak száma.  Kevesebb üzemanyagköltséget és közlekedést akadályozó dugót okoz a kiszámított útvonalú hulladékgyűjtés. Továbbá, növeli a lakosság elégedettségét és bizalmát a hulladék gazdálkodó cég felé, mivel megszűnnek a szeméttel kapcsolatos állandósult problémák. A  technológia segítségével a hulladékgazdálkodási rendszerek könnyen optimalizálhatók, ezáltal csökkennek a költségek.  A rendszer a fenntartható jövő eléréséhez járul hozzá.

Lora-alapú intelligens hulladékkezelési érzékelőink robusztus, vízálló, kompakt eszközök, amelyek megoldásokat kínálnak az intelligens hulladékgazdálkodásban, a statikus útvonalon történő hulladékgyűjtés és a hulladék túlcsordulásának kérdéseire. Azáltal, hogy valós idejű, időszakos adatokat szolgáltat a konténerekben található hulladékokról, drasztikusan javítják:

1) A hulladékgyűjtés idő szerint történik

2) Begyűjtési útvonalak

Ők is okosak; képesek a hulladék szintjére vonatkozó előrejelzés és a riasztási értesítések biztosítására  különleges üzemeltetési körülmények között.

Az ultrahangos érzékelők fő művelete a távolság mérése ultrahang hullámok segítségével. Alapvetõen az érzékelõ fej ultrahanghullámot bocsát ki egy adott célpont felé, majd visszakapja azt a hullámot a célponttól. Ezután az ultrahangos érzékelők kiszámítják a távolságot a céltól az emisszió és a vétel közötti idő mérésével.

Ultrahangos érzékelőink olyan ultrahangos távolságmérő modult használnak, amely érintésmentes távolságérzékelő funkciókat biztosít 20 és 600 cm közötti távolságokon, 2 mm-es pontossággal. A modul tartalmaz egy integrált ultrahangos érzékelő adó-vevőjét és egy vezérlő áramkört.

Érzékelőink ipari szintű integrált ultrahangos szonda kialakítást is alkalmaznak, vízállóak és stabil teljesítmény mellett működnek, így pontos távolságmérést biztosítanak.

Az ultrahangos érzékelők különféle módokon használhatók, és széles körű alkalmazásokra terjednek ki, például az emberi jelenlét észlelésére, a távolság kiszámítására, a víz / egyéb folyadék szintjének érzékelésére, az ipari alkalmazásokra (körvonalak és profilozás), a járműdetektálásra az autómosóban és az autószerelésbe, egymásra rakására. magasság-szabályozás, menet vagy huzal törés észlelése stb.

A LoRaWan protokollon alapulnak és önálló akkumulátorokkal működnek, amelyek élettartama elérheti az 5 évet, az érzékelők és az átjáró közötti adatátviteli gyakoriságtól függően.

Ultrahangos érzékelőink fő jellemzői a következők:

 • Nagy pontosság (akár 2 mm-ig)
 • Alacsony feszültség, alacsony fogyasztás
 • Integrált LoRa modul-lapkakészlet, LoRaWAN támogatással és kommunikációval a LoRa® átjáróval
 • IP67 vízálló, szélsőséges hőmérsékleti és hőmérsékleti viszonyok közötti működésre tervezték
 • Az akkumulátor élettartama meghaladja az 5 évet
 • Kis méret, könnyen kezelhető – egyszerű és biztonságos elhelyezés
 • Széles terület / alacsony fogyasztású vezeték nélküli hálózat
 • Erős interferencia-védelem

Okos parkoló rendszer

Az egyre növekvő autós forgalom nehéz helyzetbe hozza a városvezetést, mert a parkolók száma az évek előrehaladtával egyre kevesebb a forgalomhoz mérve. Parkolókat kialakítani nem egyszerű dolog, miközben az autósok feleslegesen teszik meg a köröket parkolóhelyet keresve. Ebben segíthet egy okos parkoló, mely megmutatja, hol van üres hely, ezzel csökkentve a parkolóban feleslegesen kőröző autósokat. A parkolás így sokkal egyszerűbbé válik és az autósok is elégedettek a könnyen talált parkolóhelyek miatt. Azonban a rendszer

nem csak az üres helyeket mutatja meg, de képes a helyeket jogosultsági szinten is kezelni. Pl lehetőség van a „saját parkoló” vagy a mozgáskorlátozott parkolók védelmére is. Ezenkívűl a forgalom elől elzárt területeknél is képes azonnali riasztást küldeni, ha valaki illetéktelenül parkol rá.

Lora-alapú intelligens parkoló-érzékelőink valós időben információt nyújtanak a parkolóhely rendelkezésre állásáról. Nagy teljesítményű mágneses modullal felszerelve pontosan észlelhetik a parkolási eseményeket sűrű, városi területeken, miközben a hőmérsékleti változások és ingadozások nem érintik őket.

Ők is okosak; képesek:

1) Bármely elektromágneses zavar vagy zaj észlelése és kiszűrése

2) Olyan események észlelése és átjárása, amelyek hamis pozitív parkolási eseményt okozhatnak.

A parkolási érzékelők pontosan észlelhetik a parkolási eseményeket sűrű, városi környezetben, és képesek felismerni és „kiszűrni” minden elektromágneses zavart vagy zajt, például a föld alatti vonatok vagy erővezetékek által okozott zavarokat. Ezek az interferenciák ideiglenes változást okozhatnak az érzékelőt körülvevő mágneses mezőben, és így hamis parkolási eseményekhez vezethetnek.

Érzékelőinket és algoritmusainkat a járművek azonnali, rendkívül pontos észlelésére optimalizáltuk, miközben ugyanakkor megtartottuk az alacsony energiafogyasztást és a hosszú akkumulátor-élettartamot – az IoT-megoldás előfeltételeit.

Az érzékelők meghatározott időnként (időszakonként) továbbítják az adatokat a fő adatkezelő rendszerhez. A LoRaWan protokollon alapulnak, és önálló akkumulátorokkal működnek, amelyek élettartama elérheti a 8-10 évet, az adatátviteli gyakoriságtól, valamint az érzékelők és az átjáró közötti kommunikációtól függően (1 óránként, 2 óránként stb.). A parkolóhely napi forgalma szintén meghatározó tényező, amelyet szem előtt kell tartani az érzékelő akkumulátorának élettartama becslésekor.

Parkolási érzékelőink fő jellemzői a következők:

 • Pontos valós idejű jármű-észlelés és hamis parkolási események szűrése, magneto-induktív technológiával
 • Alacsony energiafogyasztás és hosszú akkumulátor-élettartam
 • Integrált LoRa modul-lapkakészlet, LoRaWAN támogatással és kommunikációval a LoRa® átjáróval
 • Könnyű telepítés, sík és ferde talajra egyaránt
 • Szilárd, masszív burkolat, karbantartás nélkül
 • Működési hőmérséklet -20 ° C ~ 70 ° C között
 • Napvédő és vízálló kültéri ház

Klönösen ajánljuk: a Városi Rendőrség és a parkolókat üzemeltetők részére, hiszen azonnali értesítést kapnak minden szabálytalan parkolásról.

Forgalomszámlálás

A közúti forgalomról különböző szenzorok adatokat tudnak szolgáltatni a hatóságok, közúti fenntartók részére a torlódásokról, balesetekről. Ez nagymértékben elősegííti a forgalom hatékony és biztonságos menetét.

Világítás (SMART STREETLIGHTING)

Egyszerűen irányíthatóvá válnak a köztereken a világítótestek. A kevésbé forgalmas helyeken (parkok, közterek, emlékművek, stb) mozgásérzékelő szenzorral működő közvilágítást lehet megoldani. A szenzoros lámpák csak sötétedéskor kapcsolódnak be. A villamos fogyasztás ezáltal drasztikusan csökkenthető. A karbantartás költségei is csökkennek, mivel folyamatosan információk érkeznek a lámpatestről és műszaki adatok kerülnek a birtokunkba. A karbantartók helyszíni szemléjére nem lesz már szükség, nem kell a lámpatestet működés közben ellenőrizni. Így a munkaerő hasznosabb használatát teszi lehetvé a rendszer, a szakemberek érdemi munkát végezhetnek. 

Levegőminőség mérése

A városokban egyre nagyobb az igény a „zöld” környezet kialakítására. Mérhetővé válik és követhető a hőmérsékletváltozás, CO2, nitrogén-oxidok, finom por mennyisége. A légszennyezettség folyamatosan változó egység, melynek figyelésével tervek készíthetők a csökkentés előmozdításához. Közlekedési lámpákra, útkereszteződésekbe szerelt szenzorok mérhetik a várakozó autók káros kibocsátásait, és eldönthetik, szükséges-e a lámpa előtt várakozó autókat az adott időben gyorsabban elengedni a megnövekedett károsanyag-kibocsátás miatt.

Strandfűrdők hatékony kontrolja

Gyógy és Strandfürdőkben a fürdőt ellátó forrás átlag 2.300 méter mélyről tör fel kb 80°C-os hőmérsékleten. A gyógyvizet lehűtés után vezetik a fürdők medencéibe. A medencéknek pontosan meghatározott hőmérsékletük van, melyet óránként többször is ellenőriznie kell a személyzetnek. A szenzorainkal ezt az ellenőrző folyamatot egyszerűsítük le. A strandon LoRA hálózatunkra csatlakoztatott eszközök olvassák le az adatokat, ezzel megkönnyítve a folyamatos ellenőrzési munkát. A szenzor működése után nem szükséges az alkalmazottaknak körbejárnia a fürdő területén naponta többször és egyesével ellenőrizni a medencék hőfokát. Egy központi számítógépen minden medence hőmérséklet méréseit, esetleges ingadozását kimutatja a rendszerünk, könnyedén lehet távolról felügyelni a hőmérsékletet.

Társasházi kamerarendszer

A kamerarendszer társasházi környezetben a legjobb megoldást nyújtja a biztonság megteremtésére. A nagy felbontású kamerák kiválóan alkalmasak a társasházak helyiségeinek vagy annak egy részének (pl. bejárat) megfigyelésére. Nagy sebességű, nagy távolságú, valós idejű jelátvitele lehetővé teszi, hogy a kamera képek és felvételek elérhetők legyenek távolról az interneten keresztül. A telepítést követően megszűnnek a bűncselekmények, rongálások. Az ilyen lépcsőházakat elkerülik a lakosság megtévesztéséből élő csalók és tolvajok.

Villany távoli menedzselése

Kis – és nagy teljesítményű elektromos berendezések kapcsolása tetszőleges feszültség be és/vagy kikapcsolásával és impulzussal.

Bizonyára Önnel is előfordult már, hogy elindult otthonról, de elfelejtette a vasallót kihúzni vagy a sütőt lekapcsolni.

Az is előfordulhat, hogy a bérlője nem fizetett időben. Ennek kiküszöbölésére mostantól van hatékony megoldás. Cégünk megoldja az ingatlan tulajdonosai részére, hogy mindig pontos információval rendelkezzenek a villamos energia fogyasztások tekintetében. Továbbá lehetőséget biztosítunk „rendkívüli” esetekben a lakás (az albérlő) villamos energiájának részleges vagy teljes korlátozására. Az Ön feledékenységén kívűl előfordulhat, hogy a bérlő bármely előírt kötelezettségének nem tesz eleget. Pl: nem fizeti a közös költséget, bérleti díjat, stb… Eddig kizárólag a felszólítások, a türelem, végső megoldásként pedig a hosszas jogi procedúra maradt. Ezek rengeteg többletköltséggel járnak és nagyon hosszú ieíg húzodnak. Sajnos a hosszas procedúra közben a tartozások is egyre csak nőnek. A mi technikai innovációnknak köszönhetően ezek az ügyek egyszerűen megszűnnek, a folyamatok pedig rendkívűl gyorsan lezajlanak. A bérlő nem kerül bele az úgynevezett adósságspirálba.

Kifejezetten ajánljuk olyan városoknak, településeknek és magánszemélyeknek, akiknél folyamatos fizetési probléma áll fent a bérlőkkel szemben. Ez az okos megolás képes a villanyfogyasztással kapcsolatos információkat pontosan követni és azokat folyamatosan biztosítani. Képes a felmerülő problémákat a leghatékonyabb módon megoldani.

Megoldások lehetnek:

 • távoli menedzselés
 • folyamatos vagy időszerű fogyasztás ellenőrzése
 • fogyasztási mennyiség előre meghatározása
 • fagyasztási mennyiség előfizetési lehetősége
 • Trészleges vagy teljes lekapcsolás távolról (vész esetében vagy nem fizetés esetén)

Okos kamerarendszerek

Arcfelismerés

Az arcfelismerő kamera felhasználási köre többféle is lehet. A legelterjetebb felhasználási forma a beléptető rendszereknél van. Itt egy előre létrehozott adatbázisban keres és azonosítja a belépni kívánó személyt.

Elég gyakori mostanában a magánszektorban történő használat is. Már az okos otthonok részévé vált. Az intelligens arcfelismerő kamera Felismeri a családtagokat. Az adatbázisban a nevük mellé párosítja az arcokat. Amennyiben idegen személy (arc) közeledik, azonnali jelzést küld a felhasználó részére.

Rendszámfelismerés, forgalomelemzés

A térfigyelő kamerarendszer rendszámfelismerő és egyéb forgalomelemző kiegészítőkkel bővíthető. Rendszámfelismerő szoftver adatbázisba gyűjti az elhaladt gépjárművek rendszámán olvasható adatokat.

A rendszámazonosító algoritmus értelmezi, hogy az adott képen hol vannak olyan elemek, amelyek a rendszámtáblára jellemzőek. Felismeri a karaktereket, összeveti azok pozícióját az ország rendszámtábla szabályaival és rögzíti egy adatbázisban.

Ez az adatbázis rendszerint tartalmazza az elhaladt járművek rendszámát, elhaladási idejét. A rendszám tetszőleges helyen és helyzetben lehet a képen, a torzulásokat jól kezeli. Az egyetlen megkötés, hogy teljes egészében rajta kell lennie a képen, minden karakternek látszódnia kell rajta, sérülésmentes legyen.

Térfigyelő kamerarendszerek

A térfigyelő kamerák a településeken a térfigyelő rendszer részeként felszerelt biztonságtechnikai eszközök. A térfigyelő rendszer a települési közbiztonság fontos eleme. A közterületeken található értékek, a magántulajdon és a közbiztonság védelmét szolgálja. A térfigyelő rendszerek a rendőri jelenlétet nem váltja fel, de a prevencióban és a bűncselekmények felderítésében bizonyító erővel rendelkezik.  A kamerarendszer a város védelmét és a lakók biztonságát szolgálja.  Soha nem alszik, mindig a lakosság szolgálatában áll!

Napelemes térfigyelő kameravégpont

24 órás védelem a területen

Gyorsan telepíthető végpont

Nem igényel külső energiatáplálást

Nincs közmű szerződés és számla

Alkalmazási területek:
Illegális hulladéklerakási pontok, üdülő területek belépési pontjai, településszéli kereszteződések.
Olyan kamerahelyszínekre ajánljuk, ahol az erősáramú energiavételezés nem biztosított vagy állandó jelleggel nem vételezhető. Továbbá ideiglenes építkezések vagy megfigyelések helyszínei.

Segélyhívó rendszerek

Telepítünk fixen segélyhívő állomást vagy biztosítjük magánszemélyek részére a nyakba akasztható jeladót, karórát vagy elrejthető jeladót, melynek segítségével és a modern technológiának köszönhetően, pontosan beazonosítható a viselő tartózkodási helye. Ön mindig tudja mi történik gyermekével, idős hozzátartozójával, szeretteivel. Azonnal meg tudható az SOS jelzés oka és a diszpécser azonnal tudja értesíteni a megfelelő személyt vagy szervezetet. (Mentők, tűzoltók, rendőrség) Az elektronikus vagyonvédelemben legjobb megoldásokat törekszünk szolgáltatni, az Önök kéréseit, megoldásra váró problémáit a leghatékonyabban orvosolva. Az Önök cégének munkáját és átláthatóságát sokkal hatékonyabbá teszi egy mindent alapos részletességgel megfigyelő és rögzítő rendszer. Így Önnek minden tekintetben a legbiztonságosabb és átláthatóbb megoldást nyújtjuk, hogy vállalkozását, értékeit, családját biztonságba tudja.

Település szintű megoldások

 • Utcai segélyhívó (élőképpel vagy nélküle)
 • Mobil segélyhívó (kulcstartó vagy karóra)
 • Lövésjelzés
 • Riasztórendszerek
 • Távfelügyeleti rendszerek

 • riasztó hívó idős embereknél vagy orvosi ellátásnál
 • termék újratöltése szükséges
 • törölköző csere szükséges
 • vezeték nélküli dorbell, az üzenet közvetlenül megérkezik a mobiltelefonunkba
 • megérkezett a csomag
 • az ajtó kinyílt
 • hogy észlelhető legyen-e az ablak kinyílt
 • figyelmeztetni, ha megérintik a táskáját a repülőtéren

Apró mérete van: 60x30x12 mm

Az intelligens városok biztonsági intézkedései közé tartozik a pánikgombok kihelyezése, amelyek lehetővé teszik a gyorsabb reagálását és segítik a bűnüldözést. Akár videó és hang kétirányú kommunikációval

A pánikgombok rögzített helyre vannak telepítve. A rendőrség vagy a biztonság szolgálat ezáltal könnyen azonosítja a helyszínt.

Különösen ajánljuk az iskolák, ovodák, közintézmények, idősek otthona, kórházak, szórakozóhelyek és egyéb betegek, idősek, gyerekek vagy gyülekezésre alkalmas helyek részére.

Rendkívűl kedvező fentartási költségek: A mobil sos jelző egy egyszerű kicsi kulcstartó. A felhasználástól függően akár 5 évig is működhet egyetlen 3 V-os gombelemmel.

A beépített gyorsulásmérő érzékeli, ha az eszközt megérintette. Erről az eseményről haladéktalanul jelzés jelenik meg, ha a készülék élesítve van.

A készüléket számos területen lehet használni, ahol az egyszerű üzenetküldés hasznos információ lehet.

 

Település szintű megoldások

 • Utcai segélyhívó (élőképpel vagy nélküle)
 • Lövésjelzés
 • Riasztórendszerek
 • Távfelügyeleti rendszerek

Az intelligens városok biztonsági intézkedései közé tartozik a pánikgombok kihelyezése, amelyek lehetővé teszik a gyorsabb reagálását és segítik a bűnüldözést. Akár videó és hang kétirányú kommunikációval.
A pánikgombok rögzített helyre vannak telepítve. Illetve GPS karóra, zsebbe rakható vagy nyakba akasztható nyomógomb egyszerű használatával, a rendőrség könnyen azonosítja a helyszínt.

Otthoni szakápolás

 • Lakáshőmérséklet mérés
 • Jelenlét ellenőrzés
 • Aktivitás figyelés
 • Vészhívás
 • Életfunkció figyelés (fejlesztés alatt)
 • Hirtelen esés jelzése (ha az idős, beteg ember hirtelen elesik, a rendszer azonnal értesít)
 • CO érzékelés